• Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Home
 • Agenda
 • Themadag met Inez (Happinez) en Jos van Oord: 'Rebible. Ontdekking van vergeten verhalen'

Themadag met Inez (Happinez) en Jos van Oord: 'Rebible. Ontdekking van vergeten verhalen'

Start 07 september 2019 10:00 tot 15:30

 

Lezing Inez en Jos van Oord

Hoe komt het dat we Boeddha omarmen als een teddybeer en de verhalen uit de Bijbel links laten liggen? Die vraag nestelde zich in de gedachten van Inez van Oord (we kennen haar onder meer als founder en hoofdredacteur van Happinez).  Ze bezocht jarenlang spiritueel leiders over de hele wereld, maar de Bijbel liet ze links liggen. Waarom eigenlijk?

Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op: veel mensen herinneren zich deze verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk te begrijpen, iets van vroeger. Maar de verhalen horen bij onze geboortegrond.

Jos van OordIs er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen en naar deze verhalen te luisteren, zodat ze weer gaan spreken? Inez vraagt het haar broer Jos, theoloog en predikant, tijdens de lezing op 7 september, bij de opening van het najaarsseizoen 2019 van het Han Fortmann Centrum.

Inez van OordInez vertelt over hoe ideeën tot stand komen, hoe Happinez inmiddels alweer 16 jaar geleden oppopte in haar gedachten en natuurlijk gaan Jos en Inez met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over een aantal overbekende verhalen: de overspelige vrouw en waarom schreef Jezus in het zand?  Over Genesis en was de slang zo slecht of de boodschapper van het nieuwe? En was Judas zo’n verrader of zit er in elk mens een Judas en een Jezus?

Jos en Inez vertalen de oude verhalen naar vandaag en gaan zeker proberen – samen met de aanwezigen –  water in wijn te veranderen.

Tijdens deze middag zijn de boeken van Inez van Oord 'Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?' en 'Rebible, ontdekking van vergeten' verhalen te koop en zullen Jos en Inez na afloop de boeken signeren.

Workshops

In de ochtend staan twee workshops op het programma, verzorgd door zenleraar Dick Verstegen en trainer verbindende communicatie Monique Hoogakker. Beiden zijn docent aan het Han Fortmann Centrum.

Dick Verstegen zal een introductie in ‘zen uit het hart’ begeleiden onder de titel: Vreugde, het vergeten verhaal van zen. Daarin gaat het over het schenken van aandacht, zorgzame aanvaarding van wat is zoals het is en de vreugde die daarmee gepaard kan gaan.

Monique Hoogakker verzorgt een workshop over Verbindende of Geweldloze communicatie. Wat is jouw verhaal? Pak het uit en ontdek welke 'vergeten' schat daarin verborgen ligt. De workshop bestaat uit oefeningen in écht luisteren, zowel naar anderen als naar jezelf.

Programma

10.00 uur: opening

10.10 - 11.10 uur: workshop 1, Monique Hoogakker

11.30 - 12.30 uur: workshop 2, Dick Verstegen

12.30 - 13.30 uur: pauze en lunch

13.30 - 15.30 uur: lezing door Inez en Jos van Oord over ' Rebible. Ontdekking van de vergeten verhalen'.

Praktische informatie

Entree: € 39,50 (workshops, lunch en lezing). Het is ook mogelijk om alleen de lezing bij te wonen. De kosten bedragen dan € 15,-.

Locatie: Het gehele programma, lezing én workshops, zal plaatsvinden in Kapel onder De Bogen & Brasserie de Serre, Parklaan 273, 6561 LA Groesbeek. De zaal 'Kapel onder de Bogen' ligt 2,8 km van Centrum de Appel vandaan in zuidelijke richting. Er gaan bussen vanaf station Nijmegen Centraal: bus 5. De bussen vertrekken om het kwartier en doen er 14 minuten over (9 haltes), uitstappen halte Groesbeek Dekkerswald. Van daaraf is het nog 4 minuten lopen naar Kapel onder de Bogen & Brasserie de Serre. Voor wie met de auto komt: er is ter plaatse ook goede parkeergelegenheid.

Aanmelden: zie knop 'Aanmelden' boven aan deze pagina.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Van Slichtenhorststraat 81
6524 JL Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer