Compassietraining (MBCL)

Compassietraining (MBCL)

Start 07 maart 2022 19:30 tot 22:00

Bij Jewel Heart

tvrijt@hanfortmanncentrum.nl

06 50 63 32 99

Docent: Ted van Rijt


 

Wat brengt compassietraining je?

Compassie is in iedereen aanwezig. Het is ons natuurlijke vermogen om een bewuste vriendelijke relatie met onszelf en anderen te ontwikkelen. Het gaat samen met ons verlangen dat we gelukkig willen zijn en anderen graag gelukkig willen zien.

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Het vraagt moed om het contact met bijvoorbeeld pijn en oncomfortabele gevoelens en gedachtes elke keer weer aan te gaan. Het vraagt vertrouwen en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met de training oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van oefeningen. De overige tijd is er gelegenheid om ervaringen die worden opgedaan tijdens het oefenen thuis en tijdens de bijeenkomst te delen en de achterliggende principes te verhelderen.

Waarom werkt dit?

De training werkt omdat de deelnemers met behulp van audiobestanden of cd’s en schriftelijk materiaal in de vorm van een cursusklapper in de gelegenheid worden gesteld om dagelijks te oefenen. Op die manier leert de deelnemer om vriendelijker en milder om te gaan met ongemak en pijn. De deelnemer leert het ongemak te omarmen en er zorg voor te dragen.

Wat deelnemers ervaren

"Het verbaast mij zo dat, nu ik mijn ongemak meer durf toe te laten en omarm, er ruimte is ontstaan om meer voluit te leven."

"Ik ben zoveel aangenamer geworden voor mijzelf en mijn omgeving. Het is net of de scherpe kantjes afgeslepen zijn en mijn leven ronder is geworden, vriendelijker, milder, zachter."

Voor wie is compassietraining:

De Compasssietraining is bedoeld voor diegenen die een achtweekse mindfulnesstraining basis hebben gevolgd en hun beoefening willen verdiepen met de beoefening van compassie.

Kosten

Prijs (normaal tarief) € 400,- incl. btw
Prijs (zakelijk tarief) € 600,- incl. btw
Prijs (studenten tarief)   € 300 ,- incl. btw

Voor het studententarief komen studenten tot 27 jaar in aanmerking die staan ingeschreven bij het HBO/WO, over een college/HBO-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering. In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekeraar (een deel van) de kosten. Neem hiervoor contact op met uw verzekering om te mogelijkheden na te gaan. Van het zakelijk tarief is sprake wanneer het cursusgeld (gedeeltelijk) wordt vergoed door de werkgever of wanneer het als aftrekpost voor de belasting wordt opgevoerd.

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee.

Data training

De Compassietraining vindt plaats op maandagavond van 19.30 – 22.00 uur.

Data: 7, 14, 21, 28 maart, 4, 11, 25 april, 9 en 16 mei

Aanmelden: klik op de knop 'Aanmelden' boven aan deze pagina.

Locatie

Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX  Nijmegen, Asangazaal