Open les: Mindfulness Training in Aandacht (MBSR) (voorlopig uitgesteld)

Open les: Mindfulness Training in Aandacht (MBSR) (voorlopig uitgesteld)

Start 15 januari 2021 09:00 tot 10:30

Bij De Oorsprong, Driehuizerweg 331, 6525 PM Nijmegen

info@kersenpit-mindfulness.nl

06 25024353

http://www.kersenpit-mindfulness.nl

Docent: Wendy Kersemaekers


 

Maak kennis met docent en training

Mindfulness-training of training in aandacht is door westerse hulpverleners ontwikkeld uit eeuwenoude boeddhistische aandachtmeditaties, met name zen en vipassana. In deze training leer je hoe je opener en bewuster in het leven kunt staan en minder hoeft te handelen vanuit inadequate, automatische patronen. Je leert hoe je meer in het hier-en-nu kunt zijn en minder verzeild hoeft te raken in het verleden of je bezorgd hoeft te maken over de toekomst. In de cursus wordt stap voor stap aandacht gegeven aan wat zich zowel innerlijk, in de vorm van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, als vanuit de buitenwereld bij ons aandient. We leren dit op een vriendelijke, niet (ver)oordelende wijze waar te nemen. Ook oefenen we datgene wat we kunnen doen als onze aandacht afdwaalt, als we piekeren, nare gedachten hebben of ons lichamelijk niet goed voelen.

Door de training kun je bij jezelf de volgende ontwikkeling in gang zetten: bewuster en intenser leven; beter omgaan met problemen, hinderlijke gedachten en negatieve gevoelens; milder, meer accepterend  en minder (ver)oordelend staan ten opzichte van jezelf en anderen.

Meer informatie over de mindfulness trainingen vind je binnen het cluster Mindfulness en Meditatie.

Deelname

Deelname aan de open les op woensdag 15 januari 2021 verplicht je niet tot cursusdeelname. Aanmelden is wel nodig: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina; de kosten voor de open les bedragen € 10,-.