mindfulness en zen
Yoga en communicatie
Levenskunst en natuur

 

Themadag: zaterdag 3 september 2022 - Met Hans Knibbe  

Welkom bij het Han Fortmann Centrum


Levensplezier is een groot goed. Het brengt liefde, lichtheid, vitaliteit, openheid, inspiratie, dynamiek en creativiteit mee.
Vanuit zo’n gemoed kan je ook beter omgaan met wisselvalligheid, verandering, ongemak en leed.
Vanuit deze overtuiging wil het Han Fortmann Centrum (HFC) een praktisch toepasbare bijdrage bieden voor jong en oud.

Benieuwd hoe wij dit doen? Bekijk hieronder onze uitgelichte activiteiten!


Zenmeditatie

Starterstraject zenmeditatie

Wil je beginnen met zen? In samenwerking met Zen Centrum Nijmegen biedt het HFC het starterstraject zenmeditatie aan. Het traject is bedoeld voor wie zich persoonlijk en spiritueel wil ontwikkeling en weinig of geen ervaring heeft met zenmeditatie. Het traject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1 uur en 45 minuten en kost € 75,-. De bijeenkomsten zijn in kleine groep of individueel en vinden plaats in de zendo van Zen Centrum Nijmegen.

Meer informatie

Mindfulness

Mindfulness basis en vervolg

Het Han Fortmann Centrum biedt een scala aan trainingen, van basis tot gevorderen. Wil je beginnen met Mindfulness, stap dan in bij de basistraining.

De basistraining wordt door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde condities (gedeeltelijk) vergoed. Zie vergelijkingssite Zorgwijzer.nl.

Meer informatie

Zinspiratie

Zinspiratie-ontmoeting op zondag

Ben je op zoek naar een zinvolle alternatieve zondagochtendinvulling? Dan zijn de Zinspiratiebijeenkomsten - een voorzetting van de bijeenkomsten in Centrum de Appel - misschien iets voor jou. Locatie: Cordium te Nijmegen. De bijeenkomst is niet echt een viering, maar meer een samenzijn met (z)inspiratie en ontmoeting.

Meer informatie

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga

In Mindfulness yoga staat aandachtig aanwezig zijn centraal. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Daarbij gaat het niet om lenigheid of spierkracht, maar om bewuste aandacht voor wat er speelt in lichaam en geest. Je vergroot zo spelenderwijs je lichaamsbewustzijn. Tussentijds instromen is mogelijk. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Naast de reguliere cursussen start dit najaar, op 14 oktober, een verdiepingscursus/docentenopleiding (info-middag: 23 sep. 2022).

Meer informatie

Meditatieve momenten online

Meditatieve momenten ONLINE

Het fijn is om samen met anderen online te mediteren, als kennismaking of ter ondersteuning van je meditatiebeoefening. Vanaf 14 september 2022 start een nieuwe serie. Ditmaal alleen op woendagavond, 25 minuten. (De huidige serie loopt nog tot en met 15 juni.) Sluit nu al je abonnement af: € 12,50 per maand of € 37,50 voor de hele periode tot en met 28 december.

Meer informatie

Themadag 3sep22 B

Themadag 3 sep. - Met Hans Knibbe

De samenhang tussen persoonlijke ontwikkeling en je verbonden weten met het grotere geheel van natuur en samenleving wordt steeds meer als een vanzelfsprekendheid gevoeld. Ook binnen het Han Fortmann Centrum. Tijdens de themadag van zaterdag 3 september 2022 sluiten we daarop aan. In de ochtend verzorgen docenten twee mini-workshops. In de middag zal psycholoog en spiritueel leraar Hans Knibbe, oprichter van de school voor Zijnsoriëntatie, een lezing verzorgen, getiteld: ‘De verlichte burger’.

Meer informatie

Compassie

Compassietraining (MBCL)

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Met de training oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

Meer informatie

Peter Kooij

Trainer Werk en loopbaan, levenskunst, lichaamswerk 

Ik ben nu ruim 25 jaar met veel plezier en succes werkzaam als trainer / coach voor individuen en groepen. Na mijn academische studie volgde ik opleidingen in Arbo-zorg en kwaliteitszorg en in coaching en training. Daarnaast volgde én volg ik regelmatig trainingen ter verdieping van mijn praktische en theoretische (zelf)kennis. Ik werkte onder meer als docent medische biologie aan het HBO en als crisismanager. Ook ben ik vele jaren werkzaam als docent yoga. Ik ben gecertificeerd coach bij het Europees / Amerikaanse Newfield Coaching Instituut.

Yoga en meditatie zijn al vele jaren zeer belangrijk in mijn leven. Ze vormen de basis van waaruit ik handel. In de loop der jaren is er een tweede grote liefde bij gekomen: hoe kun je nu op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde.
Daarom ben ik me gaan ontwikkelen tot trainer en coach op het gebied van persoonlijke communicatie en effectiviteit. Mindfulness in werk, mindfulness door de dag heen.

Als een der vaste trainers ben ik verbonden aan het Han Fortmann Centrum Nijmegen en de Volksuniversiteit Arnhem. Ik  ben eigenaar / directeur van trainings- en coachingsbureau Move Consultancy Nijmegen en maak deel uit van het Newfield Coaching Network. In bedrijven geef ik teamtrainingen op maat inzake teamwork, omgaan met feedback, stress preventie en stressmanagement, RSI-preventie en allerlei aspecten van communicatie. In mijn werk integreer ik geest en lichaam onder meer via gerichte oefeningen uit sport en yoga.

Als docent yoga werkte en werk ik vooral in de regio Nijmegen. Mijn basisopleiding yoga volgde ik bij Robert van Heeckeren. Daarna volgde ik regelmatig trainingen op het gebied van yoga, meditatie en bewegingsmethodiek. Geïnspireerd door leraren als Eva Hupkes, Hetty Draayer en Prem Rawat heb ik een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsense samengaat met een meditatieve benadering. Ik begeleidde bezinningsweken, gaf cursussen meditatie, maar toch vooral yoga.
Uitgeverij Oreade bracht een videoband uit met 4 reeksen yoga-oefeningen van mij. Ook heb ik verscheidene CD's met mindfulness yoga oefeningen gecreeerd. Sinds najaar 2014 ben ik tevens gecertificeerd trainer 'Rots en Water', een psychofysieke weerbaarheidstraining die wereldwijd met veel succes wordt gegeven in verschillende variaties. 

Als trainer / coach werk ik zowel rechtstreeks voor particulieren als in opdracht van bedrijven. Voorbeelden van organisaties: Germeente Nijmegen; installatiebedrijf van Heugten Nijmegen; Ziekenhuis Slotervaart Amsterdam; dienst wonen gem. Amsterdam;  de Notarissen Vianen; parketbedrijf Neerlandia Nijmegen; Rubicon jeugdzorg Horn; mediabedrijf Industrielinqs Amsterdam; Mode Biënnale Arnhem; woonstichting Oosterpoort Groesbeek; De Lindenberg Nijmegen; Alfa Laval Nijmegen.

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W. www.moveconsultancy.nl en www.mindfulnessinwerk.nl

   

Han Fortman centrum Nijmegen

Levensplezier is een groot goed. Het brengt liefde, lichtheid, vitaliteit, openheid, inspiratie, dynamiek en creativiteit mee. Vanuit zo’n gemoed kan je ook beter omgaan met wisselvalligheid, verandering, ongemak en leed. Vanuit deze overtuiging wil het Han Fortmann Centrum (HFC) een praktisch toepasbare bijdrage bieden voor jong en oud. Deze bijdrage bestaat uit een gevarieerd aanbod aan cursussen en andere activiteiten op het punt van persoonlijke ontwikkeling.

Het HFC wil deze maatschappelijke rol professioneel, zichtbaar, open, liefdevol, integer en actief vervullen. En wel op zo’n manier dat cursusdeelnemers hun eigen dagelijks leven met de opgedane inzichten kunnen verrijken.

   

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1

  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2

  Zullen we samen
  onszelf zijn?

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3

  In de stilte van het denken
  hoor je de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact


fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Volg ons op social media!

Facebook icon   Instagram icon

CRKBO Instelling

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input