Starterstraject zenmeditatie

Starterstraject zenmeditatie

misha@zennijmegen.nl

024 785 010 3 – 06 50645668

http://www.zennijmegen.nl

Docent: Misha Beliën


 

Starterstraject zenmeditatie

Het starters-traject is gericht op samen leren mediteren en een soepele instroom in een van de doorgaande groepen van Zencentrum Nijmegen, samenwerkingspartner van het Han Fortmann Centrum. Het starterstraject maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen), de gebruiken in de meditatieruimte (zendo), en de eerste praktische beginselen van de zenfilosofie. 

Is deze training iets voor mij?

Het starterstraject is gericht op mensen met interesse in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling en die weinig of geen ervaring hebben met zenmeditatie. Wie ervaring met andere meditatievormen heeft is het starterstraject ook van harte aan te bevelen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur. De bijeenkomsten worden gewoonlijk gehouden op vijf donderdagavonden van 19.45 – 21.30 uur.  In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep. Als docent treedt op Misha Beliën, sangha-coördinator en co-docent van Dick Verstegen sensei. We geven het starterstraject in fysieke vorm in de zendo met inachtneming van de eventuele coronaregels.

Kosten

Het straterstraject kost € 75,-.

Cadeau: Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu, een inleiding in het zenboeddhisme, geschreven door Dick Butsugen Verstegen sensei.

Kosten zijn inclusief studiemateriaal en koffie/thee.

Praktische informatie

Op dit moment staan er geen groepscursussen gepland. Neem contact met de docent voor de mogelijkheden: Misha Beliën, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 50645668.

Vereiste vooropleiding: geen

Tijdsinvestering: naast de hierboven vermelde contacturen wordt 10-45 minuten oefentijd per dag geadviseerd.

Docent

Misha Beliën is documentairemaker en filosofiedocent en begeleidt sinds 2012 zengroepen en individuele zentrajecten. Lees meer over Misha op de pagina Docenten. Of bekijk het tv-interview met Misha in het programma De verwondering.