• Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Geweldloos Communiceren in de praktijk

Start 14 april 2018 10:00 tot 17:00

Wat houdt de training in?

In één dag fris je je kennis op over Geweldloos Communiceren en oefen je hoe je door woorden heen kan luisteren.
Geweldloos- of Verbindend communiceren kan je leven helderheid, mildheid en ontspanning geven. Dit is bevorderlijk voor vitaliteit en levensvreugde in de relatie met jezelf en de relaties met anderen. En onze relaties bepalen in sterke mate de kwaliteit van ons leven. Wil je in verbinding blijven, ook als het spannend wordt en er tegengestelde belangen lijken te zijn? In deze training fris je je vaardigheden op om in contact te blijven met jezelf én je (werk)relaties. Op deze manier kun je trouw blijven aan je eigen waarden en behoeften én tegelijk rekening houden met een ander.

Voor wie?

Deelnemers die minimaal één dag Geweldloze Communicatie gevolgd hebben. En die in de weerbarstige praktijk van alledag ervaren dat ze Verbindende Communicatie minder toepassen dan ze graag zouden willen. Voor ieder die de verbinding met zichzelf en vrienden, familie en collega’s wil verbeteren en vanuit meer helderheid en echtheid wil communiceren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Interactief frissen we de kennis die je hebt over Geweldloze Communicatie op en gaan actief oefenen. Het is een echte doe-dag. Je oefent aan de hand van eigen situaties, krijgt meer zicht op wat jou triggert en leert ruimte te scheppen in je communicatie voor jezelf en de ander. We oefenen met hoe we kunnen omgaan met verwijten zonder ze persoonlijk op te vatten, hoe we kunnen luisteren naar wat wezenlijk belangrijk is voor jezelf en de ander, hoe je de “ja” achter de “nee” kan ontdekken. Ook is er aandacht in het onderscheid “wat van mij is” en “wat van jou”. Dit geeft rust en ruimte. Een speelse interactieve doe-dag.

Trainer

Monique Hoogakker is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie.

 logo geweldloze communicatie

 

Datum, tijd en plaats training

Datum: Zaterdag 14 april
Tijd: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Plaats: Huis van Compassie, Groenestraat 170, Nijmegen

Kosten

Normaal tarief: € 90,- all-in (vrijgesteld van btw)
Zakelijk tarief: € 135,- all-in (vrijgesteld van btw)
Studententarief: € 75 ,-all-in (vrijgesteld van btw)

Kosten zijn inclusief materiaal ter ondersteuning en inspiratie en koffie/thee.

 • Peter Kooij

  Ik ben nu ruim 25 jaar met veel plezier en succes werkzaam als trainer / coach voor individuen en groepen. Na mijn academische studie volgde ik opleidingen in Arbo-zorg en kwaliteitszorg en in coaching en training. Daarnaast volgde én volg ik regelmatig trainingen ter verdieping van mijn praktische en theoretische (zelf)kennis. Ik werkte onder meer als docent medische biologie aan het HBO en als crisismanager. Ook ben ik vele jaren werkzaam als docent yoga. Ik ben gecertificeerd coach bij het Europees / Amerikaanse Newfield Coaching Instituut.
 • Monique Hoogakker

  Monique Hoogakker

  “Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
  Mahatma Gandhi

  Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt mij diepere verbinding en mildheid met mezelf en met anderen. Met passie en plezier wil ik bijdragen aan kwaliteit in (werk)relaties. Door deelnemers te stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen om harmonie, begrip en helderheid te creëren. Ik geef training en coaching vanuit het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie aan teams, individuen en stellen. In 2013 ben ik gecertificeerd als "International Trainer" bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC). De laatste 10 jaar geef ik trainingen vanuit mijn praktijk “Vol-Leven”. Na mijn studies Orthopedagogiek en Communicatie heb ik ruim twintig jaar met veel plezier ondernemingsraden en directies in zorg en welzijn getraind en gecoacht. Vanaf 2006 leef en train ik vanuit het gedachtegoed van Verbindende Communicatie. Met Vol-Leven inspireer ik mensen om voluit te leven, de blik naar binnen te richten en te onderzoeken wat er werkelijk toe doet. “Omdat, als je openstaat voor jezelf, je ook open kan staan voor de ander.”

  www.vol-leven.nu
  M: 06 41310921
 • Peter Kooij
 • Monique Hoogakker
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Centrum de Appel

Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen
i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer