• Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Het Latifa-gebed - Terugkeer naar de essentie

Start 12 maart 2019 10:00 tot 12:00
Docent: Eveline Zwikker

 

Wat is het Latifa-gebed?

Het Latifa-gebed is een geleide meditatie uit de traditie van het soefisme. Het gebed brengt je naar een plek van innerlijke vrede en zelfliefde.

Latif betekent 'zachte aanraking in bewustzijn'. Door een combinatie van ademhaling en bewustwording van zeven plekken op je lichaam - direct verbonden met zeven kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde, ik ben) - komt een bewustzijnsproces op gang, waardoor je je sterker met jezelf kunt verbinden. Je herinnert je wie of wat je in essentie bent: Liefde.

Door het Latifa-gebed te beoefenen ga je op een innerlijke reis. Een reis die je in contact brengt met het licht en met het donker in jou. Het Latifa-gebed brengt je vanbinnen in beweging door alles aan het licht te brengen zoals pijn, verdriet en onderdrukte verlangens. Je gaat je menszijn weer helemaal voelen en jezelf leren omarmen met compassie en een diep mededogen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen zeven ochtenden bij elkaar waarin wij het Latifa-gebed beoefenen. Elke bijeenkomt richten we ons op een ander kwaliteit. We beginnen steed het eerste uur met de beoefening van het Latifa-gebed zelf. Na een korte pauze doen we verdiepende oefeningen voor de kwaliteit van die dag.

Voor wie?

Deze mediatie is met name ook geschikt voor mensen die een burnout hebben, werkloos zijn of vastgelopen zijn in hun leven.

Docent Eveline Zwikker over de Latifa

“Voor mij is het Latifa Gebed een innerlijk anker geworden, waarop ik kan steunen tijdens mijn pad van transformatie. Het Latifa Gebed heeft mijn menszijn bekrachtigd en de verbinding met mijzelf verstevigd.

“Liefde stroomt door mijn bestaan
Ik ben een mens van liefde
Het is in een adem
Ik  heb lief
En ik ben geliefd
Zonder voorbehoud
Zonder voorwaarden
Nu vandaag op deze plek
Zo mag ik leven
Dag na dag
Uit de bron van liefde
Die nooit opraakt”

(Uit: Oefenen in Leven, het Latifa-gebed als gids)

Bovenstaand gedicht geeft mijns inziens heel mooi de essentie weer van wie wij als mensen zijn. Liefde stroomt onherroepelijk door ons bestaan. Maar wij vergeten dat al te vaak en laten ons sturen door de waan van de dag. Ik voel dat ik een "mens van liefde ben". Dit is mijn waarheid die ik via het Latifa-gebed uitdraag en met mijn cursisten deel.”

Meer over docent Eveline Zwikker, zie onder Docenten

Praktische informatie

Startdatum: dinsdag 12 maart 2019
Vervolgdata: 19, 26 maart, 2, 9 16, 23 april 2019

Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Plaats: Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen

Kosten: € 154,- incl. btw.

Opgeven: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina.

 • Monique Hoogakker

  Monique Hoogakker

  “Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
  Mahatma Gandhi

  Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt mij diepere verbinding en mildheid met mezelf en met anderen. Met passie en plezier wil ik bijdragen aan kwaliteit in (werk)relaties. Door deelnemers te stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen om harmonie, begrip en helderheid te creëren. Ik geef training en coaching vanuit het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie aan teams, individuen en stellen. In 2013 ben ik gecertificeerd als "International Trainer" bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC). De laatste 10 jaar geef ik trainingen vanuit mijn praktijk “Vol-Leven”. Na mijn studies Orthopedagogiek en Communicatie heb ik ruim twintig jaar met veel plezier ondernemingsraden en directies in zorg en welzijn getraind en gecoacht. Vanaf 2006 leef en train ik vanuit het gedachtegoed van Verbindende Communicatie. Met Vol-Leven inspireer ik mensen om voluit te leven, de blik naar binnen te richten en te onderzoeken wat er werkelijk toe doet. “Omdat, als je openstaat voor jezelf, je ook open kan staan voor de ander.”

  www.vol-leven.nu
  M: 06 41310921
 • Peter Kooij

  Ik ben nu ruim 25 jaar met veel plezier en succes werkzaam als trainer / coach voor individuen en groepen. Na mijn academische studie volgde ik opleidingen in Arbo-zorg en kwaliteitszorg en in coaching en training. Daarnaast volgde én volg ik regelmatig trainingen ter verdieping van mijn praktische en theoretische (zelf)kennis. Ik werkte onder meer als docent medische biologie aan het HBO en als crisismanager. Ook ben ik vele jaren werkzaam als docent yoga. Ik ben gecertificeerd coach bij het Europees / Amerikaanse Newfield Coaching Instituut.
 • Monique Hoogakker
 • Peter Kooij
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Centrum de Appel

Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen
i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer