• Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Workshop: Compassie in beeld (geannuleerd)

Start 18 juni 2021 14:00 tot 17:00

 

Helaas is de workshop Compassie in Beeld geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen.

 

 dick verstegen fortmanncentrum mindfulness nijmegen Wendy Kersemaekers 500 Misha Belin 500

 

Compassie in beeld

Middag-workshop over de kracht van beelden en het ervaren van de werkelijkheid zoals die is. Met als leidraad, vrij naar Christina Feldman: "Wat je echt ziet, raakt je in je hart."

Wat

Mindfulness en zen komen samen in deze compacte workshop (online of fysiek) waarin drie ervaren zen- en mindfulness-trainers samenwerken: Misha Beliën, Wendy Kersemaekers en Dick Verstegen. Beelden spelen een belangrijke rol in ons leven. We worden er o.a. door omgeven in de media en ze zijn van onschatbare waarde in spirituele tradities. In deze workshop onderzoeken we welke beelden ons raken én hoe we ons er meer door kunnen laten raken.

Hoe

We werken met geleide en stille meditatie, de ‘creatieve cirkel’ en praktische oefeningen die bevorderend zijn voor bewustwording. Elk contact met de werkelijkheid is een uitnodiging tot verbinding. Hoe ervaar je wat je meemaakt, wat zegt dat over jou en over wie en wat je ontmoet? Dit is een workshop voor ieder die nieuwsgierig is naar het wonder van het bestaan en jouw aandeel daarin.

Wanneer/waar

Vrijdag 18 juni van 14.00-17.00 uur in de zendo van Zen Centrum Nijmegen.

Prijs

€ 45,- pp.

Aanmelden

Zie knop 'Aanmelden' boven aan de pagina.

 • Monique Hoogakker

  “Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
  Mahatma Gandhi

  Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt mij diepere verbinding en mildheid met mezelf en met anderen. Met passie en plezier wil ik bijdragen aan kwaliteit in (werk)relaties. Door deelnemers te stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen om harmonie, begrip en helderheid te creëren. Ik geef training en coaching vanuit het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie aan teams, individuen en stellen.
 • Kim Driessen

  Sinds 2018 verzorgt Kim Driessen meditatieve wandelingen in het bos, ook wel ‘bosbaden’ genoemd. Door veel tijd in de natuur door te brengen is deze manier van mediteren voor haar als thuiskomen gaan voelen. Vanuit deze ervaring is ze zich gaan bekwamen in het begeleiden van groepen in het bos. Tijdens een bosbad neemt ze je mee in verstilling en vertraging, waardoor de zintuigen op een zachte verwonderende manier geraakt worden en de natuur haar ontspannende werk kan doen.
 • Peter Kooij

  Peter Kooij is ruim 30 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Cuong Lu heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!
 • Monique Hoogakker
 • Kim Driessen
 • Peter Kooij
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input