• Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

De reis van de sjamaan - Tweedaagse workshop

Start 05 oktober 2019 10:00 tot 06 oktober 2019 16:00
Docent: Karien Pieterse

 

Wat houdt de workshop in

Het sjamanisme is een eeuwenoude geneeswijze die in onze heden­­daagse wereld weer volop in de belangstelling staat en omarmd wordt. Ook wij kunnen de methoden en technieken uit het sjamanisme gebruiken voor heling en welzijn, en om onze verbinding met de ons omringende natuur en kosmos weer te herstellen.

De sjamanistische reis is een belangrijke techniek in deze methode. Een sjamaan kan bewust in een andere bewustzijns­toestand komen om naar een andere werkelijkheid te reizen. Hij of zij doet dit met de bedoeling kennis, wijsheid, kracht of informatie te vergaren om anderen of zichzelf te helpen. Een sjamaan reist altijd met behulp van zijn spirituele helpers.

In deze workshop leer je binnen een veilige setting de techniek van het sjamanistisch reizen. Je leert dit volgens de methode van het kernsjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner.

Hoe gaat het in zijn werk

In dit weekeind:

 • wisselen theorie en praktijk elkaar voortdurend af,
 • maak je kennis met de techniek van het sjamanistisch reizen,
 • leer je op een veilige manier om zelfstandig reizen te maken,
 • maak je reizen naar de verschillende werelden (In het sjamanisme kent men drie werelden),
 • reis je naar je krachtdier en naar andere spirituele helpers,
 • maak je reizen om antwoord te krijgen op vragen van jezelf en voor vragen van anderen.

Deze workshop staat geheel op zichzelf. Ervaring is niet vereist.

Na het volgen van deze basisworkshop kun je je ook verder bekwamen in andere sjamanistische healing technieken die in volgende workshops aangeboden worden. Dat zijn de workshops ‘Sjamanistische extractie’, ‘Soul Retrieval’ en ‘Dood en sterven, de sjamanistische visie’.

Meer informatie via de docent, zie: www.praktijkeigenwijze.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ervaringen van deelnemers

“Dank je wel voor deze bijzondere workshop. Het was een heel speciale ervaring om te reizen naar mijn krachtdier en spirituele helpers. Wat een verrijking ook! De antwoorden en inzichten helpen me weer verder in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vond het ook wel spannend, maar jij weet de veiligheid en geborgenheid te bieden, waardoor ik mezelf helemaal kon overgeven aan het proces. Je brengt deze kennis op een mooie, boeiende manier en geeft heldere uitleg en instructies. Ik heb mogen ervaren wat het sjamanisme voor mij kan betekenen en het smaakt naar meer.” 

“Wat een verrassing! Tot nu toe zag ik nooit iets wanneer ik moest visualiseren tijdens bijvoorbeeld meditatieoefeningen. Daarom was ik benieuwd of dit weekeind wel iets voor me zou zijn. Maar tot mijn grote verbazing lukte het me dit hele weekeind moeiteloos! De beelden kwamen spontaan en heel helder in me op. Daar ben ik erg blij mee.” 

“Graag wil ik je bedanken voor je nuchtere, realistische en passievolle benadering en uitleg in het weekeind ‘De reis van de sjamaan.’ Er is wat nieuws in mij wakker geschud. Ik voel dat ik aan het begin van een nieuwe weg sta. Dank voor je integere, respectvolle en humoristische manier van uitleggen. Je hebt een veilige respectvolle ruimte geschapen voor iedereen. Alleen al door er dit weekeind bij te zijn, gebeurde er al heel veel – ook fysiek – bij mij.”

Over de docent

Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. (Zie verder onder Docenten.)

Praktische informatie.

De workshop ‘De reis van de sjamaan’ wordt gegeven op: zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 van 10.00 - 16.00 uur. 

Locatie: ‘Cordium’ De Ruyterstraat 65 6512 GB Nijmegen.

De kosten voor het weekend zijn:

Prijs (normaal tarief): € 190,-

Prijs (studenten tarief): € 150,-

Voor het studententarief komen studenten tot 27 jaar in aanmerking die staan ingeschreven bij het hbo/wo, over een college- of hbo-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering.

 • Peter Kooij

  Peter Kooij is ruim 30 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Cuong Lu heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!
 • Eveline Zwikker

  Eveline Zwikker is gediplomeerd en gepassioneerd Holistic Life Coach/Holistisch Levenscoach. Zij volgde haar opleiding aan de Academie voor Holistisch Coachen, destijds te Amersfoort thans in Bilthoven. Zij heeft een rijke achtergrond aan energetisch werk en heeft zich in de loop der jaren ook verdiept in healingtechnieken zoals Reiki en Chakrawerk. Na vele omzwervingen heeft zij haar Authentieke Zelf gevonden en begeleidt zij nu groepen naar meer hart- gedragen bewustzijn. Eveline richt zich, naast individuele begeleiding, op het geven van workshops over zelfliefde. Binnen het Han Fortmann Centrum verzorgt zij het Latifa Gebed - een geleide meditatie die de beoefenaar ervan naar een plek van zelfliefde en innerlijke vrede brengt.
  Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun hart-gedragen bewustzijn. Zij doet dit op een liefdevolle, respectvolle en integere manier met behulp van workshops, individuele begeleiding en artikelen over transformatie en bewustzijn. Haar artikelen zijn onder andere te lezen op haar eigen blog en in Nieuwetijdskind Magazine.
 • Karien Pieterse

  Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. Zij doet dat met toewijding, humor en respect voor ieders ‘Eigen Wijze’. Binnen het Han Fortmann Centrum geeft zij workshops waarin de verschillende sjamanistische healingtechnieken geleerd worden.
 • Peter Kooij
 • Eveline Zwikker
 • Karien Pieterse
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Van Slichtenhorststraat 81
6524 JL Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer