• Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Het Latifa-gebed - Een cursus in Zelfliefde

Start 11 september 2019 20:00 tot 22:00
Docent: Eveline Zwikker

 

Wat is het Latifa-gebed?

Het Latifa-gebed is een geleide meditatie uit de traditie van het soefisme. Het gebed brengt je naar een plek van innerlijke vrede en zelfliefde.

Latif betekent 'zachte aanraking in bewustzijn'. Door een combinatie van ademhaling en bewustwording van zeven plekken op je lichaam - direct verbonden met zeven kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde, ik ben) - komt een bewustzijnsproces op gang, waardoor je je sterker met jezelf kunt verbinden. Je herinnert je wie of wat je in essentie bent: Liefde.

Door het Latifa-gebed te beoefenen ga je op een innerlijke reis. Een reis die je in contact brengt met het licht en met het donker in jou. Het Latifa-gebed brengt je vanbinnen in beweging door alles aan het licht te brengen zoals pijn, verdriet en onderdrukte verlangens. Je gaat je menszijn weer helemaal voelen en jezelf leren omarmen met compassie en een diep mededogen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen zeven avonden bij elkaar waarop wij het Latifa-gebed beoefenen. Elke bijeenkomt richten we ons op een andere kwaliteit. We beginnen steeds het eerste uur met de beoefening van het Latifa-gebed zelf. Na een korte pauze doen we verdiepende oefeningen gericht op de kwaliteit van die dag.

Voor wie?

Deze mediatie is met name ook geschikt voor mensen die een burnout hebben, werkloos zijn of vastgelopen zijn in hun leven.

Docent Eveline Zwikker over de Latifa

“Voor mij is het Latifa Gebed een innerlijk anker geworden, waarop ik kan steunen tijdens mijn pad van transformatie. Het Latifa-gebed heeft mijn menszijn bekrachtigd en de verbinding met mijzelf verstevigd." 

“Liefde stroomt door mijn bestaan
Ik ben een mens van liefde
Het is in een adem
Ik  heb lief
En ik ben geliefd
Zonder voorbehoud
Zonder voorwaarden
Nu vandaag op deze plek
Zo mag ik leven
Dag na dag
Uit de bron van liefde
Die nooit opraakt”

(Uit: Oefenen in Leven, het Latifa-gebed als gids)

"Bovenstaand gedicht geeft mijns inziens heel mooi de essentie weer van wie wij als mensen zijn. Liefde stroomt onherroepelijk door ons bestaan. Maar wij vergeten dat al te vaak en laten ons sturen door de waan van de dag. Ik voel dat ik een 'mens van liefde ben'. Dit is mijn waarheid die ik via het Latifa-gebed uitdraag en met mijn cursisten deel.”

Meer over docent Eveline Zwikker, zie onder Docenten

Praktische informatie

Startdatum: woensdag 11 september 2019
Vervolgdata: 18, 25 september, 2, 9, 23 en 30 oktober 2019

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: Beijensstraat 48, 6521 EC Nijmegen

Kosten: € 154,- incl. btw.

Opgeven: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina.

 

 • Karien Pieterse

  Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. Zij doet dat met toewijding, humor en respect voor ieders ‘Eigen Wijze’. Binnen het Han Fortmann Centrum geeft zij workshops waarin de verschillende sjamanistische healingtechnieken geleerd worden.
 • Robert Keurntjes

  Robert Keurntjes is filosoof. Hij studeerde (cognitie)filosofie aan de Radboud Universiteit en verdiepte zich in boeddhistische filosofie en psychologie bij Tarab Instituut. Hij combineert Oosterse en Westerse filosofie in zijn benadering van hedendaagse vragen.
 • Theo Dol

  Sinds 1979 ben ik actief met yoga bezig en vanaf 1992 doe ik dat als gediplomeerd docent. Ik heb de opleidingen Yoga en Vedanta gevolgd aan de Yoga Academie en daarnaast de basisopleiding Ayurveda. De Oosterse en Westerse lichamelijke en geestelijke begeleiding heb ik nader uitgediept in verschillende bijscholingen.
 • Peter Kooij

  Ik ben nu ruim 25 jaar met veel plezier en succes werkzaam als trainer / coach voor individuen en groepen. Na mijn academische studie volgde ik opleidingen in Arbo-zorg en kwaliteitszorg en in coaching en training. Daarnaast volgde én volg ik regelmatig trainingen ter verdieping van mijn praktische en theoretische (zelf)kennis. Ik werkte onder meer als docent medische biologie aan het HBO en als crisismanager. Ook ben ik vele jaren werkzaam als docent yoga. Ik ben gecertificeerd coach bij het Europees / Amerikaanse Newfield Coaching Instituut.
 • Karien Pieterse
 • Robert Keurntjes
 • Theo Dol
 • Peter Kooij
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Centrum de Appel

Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen

Vanaf 15 augustus
Van Slichtenhorststraat 81
6524 JL Nijmegen
(Hoofdlocatie cursussen)

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer