• Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Het Latifa-gebed - Een cursus in Zelfliefde

Start 11 september 2019 20:00 tot 22:00
Docent: Eveline Zwikker

 

Wat is het Latifa-gebed?

Het Latifa-gebed is een geleide meditatie uit de traditie van het soefisme. Het gebed brengt je naar een plek van innerlijke vrede en zelfliefde.

Latif betekent 'zachte aanraking in bewustzijn'. Door een combinatie van ademhaling en bewustwording van zeven plekken op je lichaam - direct verbonden met zeven kwaliteiten (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde, ik ben) - komt een bewustzijnsproces op gang, waardoor je je sterker met jezelf kunt verbinden. Je herinnert je wie of wat je in essentie bent: Liefde.

Door het Latifa-gebed te beoefenen ga je op een innerlijke reis. Een reis die je in contact brengt met het licht en met het donker in jou. Het Latifa-gebed brengt je vanbinnen in beweging door alles aan het licht te brengen zoals pijn, verdriet en onderdrukte verlangens. Je gaat je menszijn weer helemaal voelen en jezelf leren omarmen met compassie en een diep mededogen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen zeven avonden bij elkaar waarop wij het Latifa-gebed beoefenen. Elke bijeenkomt richten we ons op een andere kwaliteit. We beginnen steeds het eerste uur met de beoefening van het Latifa-gebed zelf. Na een korte pauze doen we verdiepende oefeningen gericht op de kwaliteit van die dag.

Voor wie?

Deze mediatie is met name ook geschikt voor mensen die een burnout hebben, werkloos zijn of vastgelopen zijn in hun leven.

Docent Eveline Zwikker over de Latifa

“Voor mij is het Latifa Gebed een innerlijk anker geworden, waarop ik kan steunen tijdens mijn pad van transformatie. Het Latifa-gebed heeft mijn menszijn bekrachtigd en de verbinding met mijzelf verstevigd." 

“Liefde stroomt door mijn bestaan
Ik ben een mens van liefde
Het is in een adem
Ik  heb lief
En ik ben geliefd
Zonder voorbehoud
Zonder voorwaarden
Nu vandaag op deze plek
Zo mag ik leven
Dag na dag
Uit de bron van liefde
Die nooit opraakt”

(Uit: Oefenen in Leven, het Latifa-gebed als gids)

"Bovenstaand gedicht geeft mijns inziens heel mooi de essentie weer van wie wij als mensen zijn. Liefde stroomt onherroepelijk door ons bestaan. Maar wij vergeten dat al te vaak en laten ons sturen door de waan van de dag. Ik voel dat ik een 'mens van liefde ben'. Dit is mijn waarheid die ik via het Latifa-gebed uitdraag en met mijn cursisten deel.”

Meer over docent Eveline Zwikker, zie onder Docenten

Praktische informatie

Startdatum: woensdag 11 september 2019
Vervolgdata: 25 september, 9, 23 oktober, 6, 20 november en 4 december 2019.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: Beijensstraat 48, 6521 EC Nijmegen

Kosten: € 154,- incl. btw.

Opgeven: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina.

 

 • Peter Kooij

  Peter Kooij is ruim 30 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Cuong Lu heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!
 • Eveline Zwikker

  Eveline Zwikker is gediplomeerd en gepassioneerd Holistic Life Coach/Holistisch Levenscoach. Zij volgde haar opleiding aan de Academie voor Holistisch Coachen, destijds te Amersfoort thans in Bilthoven. Zij heeft een rijke achtergrond aan energetisch werk en heeft zich in de loop der jaren ook verdiept in healingtechnieken zoals Reiki en Chakrawerk. Na vele omzwervingen heeft zij haar Authentieke Zelf gevonden en begeleidt zij nu groepen naar meer hart- gedragen bewustzijn. Eveline richt zich, naast individuele begeleiding, op het geven van workshops over zelfliefde. Binnen het Han Fortmann Centrum verzorgt zij het Latifa Gebed - een geleide meditatie die de beoefenaar ervan naar een plek van zelfliefde en innerlijke vrede brengt.
  Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun hart-gedragen bewustzijn. Zij doet dit op een liefdevolle, respectvolle en integere manier met behulp van workshops, individuele begeleiding en artikelen over transformatie en bewustzijn. Haar artikelen zijn onder andere te lezen op haar eigen blog en in Nieuwetijdskind Magazine.
 • Karien Pieterse

  Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. Zij doet dat met toewijding, humor en respect voor ieders ‘Eigen Wijze’. Binnen het Han Fortmann Centrum geeft zij workshops waarin de verschillende sjamanistische healingtechnieken geleerd worden.
 • Peter Kooij
 • Eveline Zwikker
 • Karien Pieterse
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Van Slichtenhorststraat 81
6524 JL Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer