Mindfulness Yoga

Mindfulness Yoga

Beginnend op 08 januari 2019 19:30

Bij Centrum De Appel

peter@moveconsultancy.nl

06 33 92 24 12

Docent: Peter Kooij


 

Mindfulness yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het aandachtig aanwezig zijn centraal staat. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Maar het gaat daarbij niet om lenigheid of spierkracht. Bewust voelen, aandacht voor wat er speelt in lichaam en geest - dáár draait het om. Die houding neem je mee in alle oefeningen: in concentratie en rust; bij inspanning en ontspanning; in het leren natuurlijk te ademen; in staan - zitten – lopen; in meditatie. Zo vergroot je spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.

Wat deze yoga je brengt 

Voor wie is de cursus bedoeld

Wie ervaring heeft met yoga of mindfulness en verder wil, wordt meegenomen naar diepere concentratie, een subtieler lichaamsgevoel, en een intensiever ingaan op de wisselwerking lichaam-geest.
Maar zoals velen hebben ondervonden: yoga geeft altijd meer dan dat! Het brengt helderheid, en kracht van binnenuit. Het verbindt lichtheid met stevigheid. Het verrijkt onze neiging tot controle met het vermogen tot loslaten. Het geeft zelfvertrouwen. Het kan je helpen groeien als mens. Yoga kan een inspiratiebron worden voor je levenshouding, en een steun op je eigen levensweg.

Deelnemers zeggen 

Cursisten omschrijven hun ervaringen vaak als: leren ontspannen; aandacht in het nu; stil worden; inzinken in jezelf; soepele, goede rug; rust in het zijn; rust en ruimte; geheel van mijn lichaam; spanningen opmerken en loslaten; aandachtig zijn.

De docent

Peter Kooij is docent yoga en meditatie; tevens trainer/coach persoonlijke communicatie en effectiviteit. Lees hier mee.

Data en verdere info

Dinsdagavond:
Curus van 10 bijeenkomsten, van 19.30 – 20.45 uur.
Data: 8, 22, 29 jan., 5, 19, 26 feb., 5, 19, 26 mrt., 2 apr. 2019 .
Kosten € 130,-
Deelnemers min / max 6 - 10.

Er zijn ook cursussen op de woensdagavonden (14 bijeenkomsten; start 9 januari 2019).

Tussentijds instromen is mogelijk.

Zomercursussen:
Vanaf mei starten enkele korte zomercursussen. Data volgen nog.

Aanmelden

Zie bovenaan knop 'Deelnemen'.