Laden Evenementen

Meditatie in actie

Docent: Ted van Rijt

‘Mediteren brengt mij rust, maar als ik mijn dagelijkse bezigheden oppak, ben ik dat gevoel van kalmte snel weer kwijt. Hoe zorg ik er nu voor dat ik ook tijdens mijn werk en in contact met anderen in die rust kan blijven?’

Deze of soortgelijke vragen worden vaak gesteld, meestal aan het eind van een meditatietraining. Het is een hele terechte vraag, want mediteren is niet alleen bedoeld voor de tijd die iemand aan de formele beoefening van meditatie besteedt maar juist voor de volle 24 uur van iedere dag.

In dit aanbod ‘meditatie in actie’ is er volop gelegenheid te oefenen om in verbinding te blijven met de meditatieve staat van zijn terwijl je aan het werk bent.

Is ‘Meditatie in actie’ iets voor mij?

Meditatie in actie is bedoeld voor mensen die een mindfulnesstraining gevolgd hebben, of al enige meditatie-ervaring hebben. Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in jouw leven, ook tijdens werk of andere bezigheden.

Hoe gaat het in zijn werk?

De bijeenkomsten duren 2,5 uur. Je kunt ook losse bijeenkomsten meedoen. We starten met een openingsmeditatie van ongeveer 15 minuten waarin wij onderzoeken wat onze intentie gaat worden bij het werk dat ieder van ons gaat uitvoeren. Voorbeelden daarvan zijn:

– oefenen in geduld
– gefocust blijven
– belangeloze dienstbaarheid
– oog hebben voor de mensen waarmee ik samenwerk
– uitdagingen aangaan
– aandacht voor wat goed gaat

Daarna gaan we 2 uur aan het werk in en rondom De Zendo. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk in stilte  plaats. Functioneel contact tijdens het werk is mogelijk. Tijdens de werkzaamheden bestaat de mogelijkheid voor persoonlijke consultatie.

In de laatste 15 minuten ronden we gezamenlijk af, waarbij we de ervaringen die we hebben opgedaan tijdens het werk met elkaar delen.

Kosten

€ 15,- per keer (incl BTW)

Startniveau

Enige meditatie-ervaring.

Data

Donderdag 8 juni van 9.30 – 12.00 uur

Aanmelden

Is de cursus al begonnen? Je kunt ook tussentijds instromen.

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN VOOR
TARIEF VAN TOEPASSING
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Han Fortmann Centrum gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.