Laden Evenementen

Mindfulness yoga

Docent: Peter Kooij

Mindfulness yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het aandachtig aanwezig zijn centraal staat. Je vergroot spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.

Is deze training iets voor mij?

Wie kennis wil maken met deze vorm van yoga, is van harte welkom. Je leert geleidelijk aan beter te luisteren naar jezelf, naar lichaam en geest. Zo groei je toe naar herkenning van wat goed voor je is en je leert daar naar te hande­len. Wie ervaring heeft met yoga of mindfulness en verder wil, wordt meegenomen naar een diepere concentratie, een subtieler lichaamsgevoel en een intensiever ingaan op de wisselwerking van lichaam en geest.

Veel deelnemers hebben al ondervonden dat mindfulness yoga je meer geeft dan een fijne ervaring op het yogamatje. Het brengt helderheid en kracht van binnenuit, verbindt lichtheid met stevigheid, verrijkt onze neiging tot controle met het vermogen tot loslaten, geeft zelfvertrouwen en kan je helpen groeien als mens.

Mindfulness yoga kan een inspiratiebron worden voor je levenshouding en een steun op je eigen levensweg. Na de training ben je beter in staat om:

  • te ontspannen
  • om te gaan met de drukte in je hoofd
  • een goede lichaamshouding te ontwikkelen – ook door de dag héén
  • lichaamsbewustzijn op te bouwen
  • de kracht van de adem te ervaren
  • bewust en met respect om te gaan met je eigen lichaam én geest
  • jezelf te ‘laten zijn’

Hoe gaat het in zijn werk?

Deze training bestaat uit 12 bijeenkomsten. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Het gaat daarbij niet om lenigheid of spierkracht, maar om aandachtig en bewust voelen van wat er speelt in lichaam en geest – dáár draait het om. Die houding neem je mee in alle oefeningen: in concentratie en rust, bij inspanning en ontspanning, in het leren natuurlijk ademen, in staan – zitten – lopen en in meditatie. Na de training is vervolgdeelname mogelijk.

Wat deelnemers ervaren

Deelnemers omschrijven hun ervaringen vaak als: leren ontspannen, aandachtig zijn in het nu, stil worden, inzinken in jezelf, soepele, goede rug, rust in het zijn, rust en ruimte, geheel van mijn lichaam, spanningen opmerken en loslaten.

Kosten

€ 170,-
Kosten zijn inclusief studiemateriaal en koffie/thee.

Startniveau

Beginner of (enige) yoga-ervaring

Data

Maandag 15, 22, 29 jan, 5, 19, 26 feb, 4, 11, 18, 25 mrt, 8, 15 apr 2024

Tijd: 19.00 – 20.15 uur of 20.30-21.45 uur

Tijdsinvestering

Naast de vermelde contacturen wordt eigen beoefening naar eigen inzicht aanbevolen.

Aanmelden

Is de cursus al begonnen? Neem dan contact op met de docent en informeer of je tussentijds kunt instromen.

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN:
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Han Fortmann Centrum gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.