Laden Evenementen

Opleiding mindfulness yoga – verdiepingsjaar

Docent: Peter Kooij
Yoga als innerlijke weg

Mindfulness yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het aandachtig aanwezig zijn centraal staat. Je vergroot spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.

Is dit verdiepingsjaar iets voor mij?

Yoga doen op je matje is heerlijk en brengt je ook veel goeds. Maar wat doe je vervolgens door de dag héén? Het verdiepingsjaar mindfulness yoga is bedoeld voor iedereen die zich breder en diepgaander wil oriënteren op deze vorm van yoga, en dat nadrukkelijk wil verbinden met leven en werk. Tegelijk is dit het eerste leerjaar in de opleiding mindfulness yoga.

Yoga als innerlijke weg, daar gaat het om in dit verdiepingsjaar. Zonder de verbinding mét en de doorwerking ín je dagelijks leven zal de reikwijdte van wat je ook doet in de yoga beperkt blijven. Het groeiende contact met je innerlijk lichaam is daarbij wezenlijk. Niet de precieze houdingen, maar de aandacht waarmee en de manier waarop staan centraal.

Het brengt de diepere kwaliteiten van de mindfulness yoga tot leven: helderheid en kracht van binnenuit, lichtheid met stevigheid, vermogen tot loslaten, een basis voor zelfvertrouwen. In de yoga zelf wordt de poort naar het diepere ’zijn’ meer herkenbaar. Zo wordt yoga een inspiratiebron voor je levenshouding, een kracht in je eigen levensweg.

Dit is wat dit verdiepingsjaar je kan bieden:

 • Toegang tot de subtielere aspecten van mindfulness yoga
 • Stimulans om zelf te oefenen
 • Integratie in je dagelijks leven
 • Verrijking van je basis om eventueel zelf les te geven
 • Meer ‘zijn’ in werk en leven
 • Certificaat van deelname.

Hoe gaat het in zijn werk?

De training bestaat uit acht vrijdagmiddagen van 3 uur. Daarbij beoefenen we samen mindfulness yoga, we wisselen uit over ervaringen en huiswerk, en we besteden aandacht aan het thema van die dag (zie hieronder).

Naast de basisaspecten die steeds terugkeren, zijn er specifieke thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: je plek innemen, wat vraagt het lichaam, door de dag héén, je best doen versus loslaten, de adem, stoelyoga, het geheel van jezelf, yoga als levensweg en inspiratiebron.

Wat deelnemers ervaren

Hierbij een paar reacties van deelnemers:

 • “Alle thema’s raakten me”
 • “Het hielp me bij mezelf te blijven en een (moeilijke) beslissing goed te nemen”
 • “Mooie afwisseling van oefenen, reflectie, en uitwisselen”
 • “Mijn basis is sterker geworden”
 • “Zeer gedegen, zorgvuldig gegeven cursus”
 • “Gaf me de impuls om meer contact te maken met wat voor mij wezenlijk is”

Kosten

€ 475,-

Kosten zijn inclusief studiemateriaal en koffie/thee.
Korting tarief op aanvraag.

Startniveau

Gevorderd.

Voorwaarde is dat je minimaal tien lessen mindfulness yoga hebt gevolgd bij Peter Kooij, dan wel op andere wijze relevante ervaring hebt opgedaan (af te stemmen in overleg).

Aantal deelnemers

4 – 8

Data

Vrijdagmiddag op 13 oktober, 3, 24 november, 15 december 2023, 12 januari, 2 februari, 2, 29 maart 2024. Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Tijdsinvestering

Naast de vermelde contacturen (3 uur per keer) nog eens 5 uur per week. Extra eigen beoefening naar eigen inzicht wordt tevens aanbevolen.

Certificaat

Voor wie na deze opleiding zelf als yogadocent wil gaan werken en daarin erkend wil worden, dien je alle middagen bij te wonen, met ten hoogste één middag afwezig met zwaarwegende redenen. Bij voldoende actieve deelname ontvangt je na afloop van de bijscholing een daarop toegespitst certificaat.

Informatiemiddag

Vrijdagmiddag 16 juni 13.00 – 14.30 uur in de Zendo. Kosten: geen.

Aanmelden

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN:
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Han Fortmann Centrum gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.