Laden Evenementen

Rust in ouderschap: Mindfulnesstraining voor ouders

Docent: Wendy Kersemaekers

Wil je meer genieten van het ouderschap en meer verbinding ervaren met je kind?

In deze training leer je de basismeditaties die in de “gewone” MBSR-training worden geoefend, toegepast op het ouderschap: hoe zorg je voor jezelf te midden van de alledaagse hectiek, hoe ga je om met opvoedingsstress, je automatische reactie in de omgang met je kind, ouderlijke gevoelens als boosheid, schuld, onzekerheid? Verlang jij naar meer rust in jouw ouderschap?

Dan is deze training ‘Rust in ouderschap’ misschien iets voor jou.

Deze training wordt aangeboden in samenwerking met het preventie platform 0-12 jaar in Nijmegen Noord (samenwerkende partners in Noord en de Gemeente Nijmegen) en Bindkracht10. 

Is deze training iets voor mij?

De training is geschikt voor ouders die niet eerder een training mindfulness hebben gedaan, maar zeker ook voor ouders die de MBSR-training hebben gedaan en behoefte hebben aan opfrissing en verdieping, en het geleerde meer willen toepassen in het ouderschap.

Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in jouw rol als ouder. Na deze training ben je onder meer beter in staat om:

  • Tijdig (opvoed)stresssignalen te herkennen
  • Je automatische reacties te herkennen
  • Goed voor jezelf te zorgen en grenzen te bewaken
  • Bewust keuzes te maken
  • Bewust te communiceren
  • Meer rust te ervaren in jouw ouderschap
  • Meer te genieten

Hoe gaat het in zijn werk?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 6 uur. Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van verschillende meditatie- en yogaoefeningen. In de andere helft is er gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen. Door ervaringen uit te wisselen met andere ouders leer je de achterliggende principes en hoe je deze kunt toepassen in jouw ouderschap.

Thuis kun je aan de slag met de audiobestanden en een cursusmap die je bij de training krijgt. Door dagelijks je mindfulnessvaardigheden te trainen en deze toe te passen in jouw relatie met je kind(eren) leer je automatische gedragspatronen te doorzien en om te buigen. Je krijgt weer de regie over jezelf en je ouderschap!

Wat deelnemers ervaren

Deze training voor ouders is nog niet eerder gegeven, maar hieronder een paar aan ouderschap gerelateerde reacties van deelnemers aan de MBSR training:

“Nu ik bewust de tijd neem om mijn kind voor te lezen, kan ik er weer veel meer van genieten, is het leuk in plaats van iets wat ook nog moet.”

“Door niet meteen te reageren op de boze buien van mijn kind, escaleren situaties minder.”

“Ik voel nu beter aan wanneer ik ruimte voor mezelf nodig heb, en voel me minder schuldig als ik tijd voor mezelf neem.”

Kosten

€ 455,- (normaal tarief) incl BTW
€ 660,- (zakelijk tarief) incl BTW

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee.

Vergoeding

In steeds meer gevallen wordt een mindfulnesstraining (MBSR) vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullend pakket. De voorwaarde is dat de trainer geregistreerd is in het Mindfulness Register. Alle mindfulnessdocenten van het Han Fortmann Centrum voldoen hieraan.

Startniveau

Beginner of enige meditatie-ervaring

Data

Woensdagochtend: 25 oktober, 1, 8, 15, 22, 29 november, 13, 20 december

Stiltedag: zaterdag 25 november 2023, 10.30-16.30 uur

Tijdsinvestering

Naast de bovenvermelde contacturen wordt 30-45 minuten oefentijd per dag geadviseerd.

Aanmelden

Is de cursus al begonnen? Neem dan contact op met de docent en informeer of je tussentijds kunt instromen.

Aanmeldingsformulier

VOORNAAM
ACHTERNAAM
ADRES
POSTCODE
E-MAILADRES
PLAATSNAAM
TELEFOONNUMMER
IK MELD MIJ AAN VOOR
TARIEF VAN TOEPASSING
BETALING
NIEUWSBRIEF
VOORWAARDEN

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen. Het Han Fortmann Centrum gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie privacy verklaring.