• Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Home
 • Over ons
 • Docenten

Docenten

Het Han Fortmann Centrum beschikt over zeer ervaren, gediplomeerde en bevlogen trainers en docenten.

Onderstaand een korte kennismaking.

Misha Beliën

Misha Beliën

Misha Beliën studeerde filosofie aan de RU Nijmegen. Hij werkt als documentairemaker voor o.a. de KRO-NCRV de Boeddhistische Blik en is leerling van zenleraar Dick Butsugen Verstegen. Sinds 2012 begeleidt hij zengroepen en individuele zentrajecten. Vanaf 2021 treedt hij ook op als coördinator van Zen Centrum Nijmegen. Misha richt zich door zijn zenfilosofische praktijk en het maken van waardevolle films op de oefening van onze ervaring van verbinding. Daarbij doet hij inspiratie op uit kunst, wetenschap en diverse mystieke tradities. Hij probeert telkens opnieuw te werken vanuit vertrouwen, enthousiasme en creativiteit.

Contact:
tel. 06 - 50 64 56 68
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.mishabelien.nl
www.zennijmegen.nl
Peter Kooij

Peter Kooij

Peter Kooij is ruim 40 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Eckart Tolle heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering: mindfulness yoga. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. Juist dàt stimuleert de doorwerking in je dagelijks leven. Naast de ‘gewone’ doorgaande yoga lessen geeft hij ook een opleiding tot docent mindfulness yoga. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!

Contact:
tel. 06 - 33 92 24 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.moveconsultancy.nl
Wendy Kersemaekers

Wendy Kersemaekers

Dick Verstegen

Dick Verstegen

Dick Verstegen (1940) is sinds 2000 zelfstandig gevestigd zenboeddhistisch leraar en personal coach. Hij is sinds 2011 de spiritueel leraar van het door hem opgerichte Zen Centrum Nijmegen. In 2017 verleende de bekende Amsterdamse zenleraar Nico Tydeman hem Dharmatransmissie. Daarmee werd hij opgenomen in de 83e generatie opvolgers van de Boeddha. Zijn centrum werkt samen met ca. tien andere zencentra in de Lotus Zen Centra Nederland.
Verstegen schreef vijf zenboeken: Alleen maar nu (2000), Zenboeddhisme (2005) Zen, de sprong naar Nu (2009), De tocht van het hart (2011) en Zen is opendoen (2017). Van 2000 tot 2004 gaf hij les bij het Zentrum in Utrecht, terwijl hij ook zijn eigen zencentrum in Duizel had. Hij was in die tijd ook programmacoördinator bij Kloosterhotel Zin in Vught. Van 1961 tot 2000 had hij tal van journalistieke functies, o.m. als hoofdredacteur bij de VNU-dagbladengroep.

Bekijk ook het interview met Dick Verstegen op BodhiTV

Contact:
tel. 06 - 53 77 64 74 of 024 - 785 01 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.zennijmegen.nl
Maarten Jurgens

Maarten Jurgens

Maarten Jurgens (1944) was tot zijn dertigste belijdend katholiek. Na een burnout 1997 begong hij een jaar later aan een opleiding aan de ‘School voor leven en intuïtie’ in Utrecht. Daarna volgde opleidingen in Tibetaans boeddhisme en vipassanameditatie. In 2010 ontmoette hij Dick Verstegen, die zijn leraar werd. Sinds 2015 begeleidt hij de vrijdagochtendgroep van Zen Centrum Nijmegen. In mei 2021 werd Maarten opnieuw belijdend katholiek. “Zonder mijn zoektocht van 20 jaar in het boeddhisme zou dat er nooit van zijn gekomen", zegt hij, “maar ik ben blij dat de banden zijn hersteld met de religie waarbinnen ik als kind en adolescent het mysterie al heb ervaren waardoor ik mij nog steeds gedragen voel. Het is de motor van mijn leven en dus ook van mijn zenbeoefening.”

Contact:
Mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.zennijmegen.nl
Bay Hagebeek

Bay Hagebeek

Bay Hagebeek is opgeleid tot meditatieleraar door leraren JoAnna Hardy en Vinny Ferraro (USA) (theravada). Hij is eigenaar van een zorg- en coachingorganisatie die mensen ondersteunt bij het omgaan met indringende levensgebeurtenissen. Bay Hagebeek is ouder van twee kinderen en ervaringsdeskundig in gendertransitie. Verder schrijft hij columns en artikelen voor zijn eigen blog en het online boeddhistisch platform Bodhi. Bay leidde in Nijmegen vijf jaar lang Insight Revolution Sangha, een meditatiegroep in de theravada traditie (oude school). Sinds mei 2022 is hij verbonden aan Zen Centrum Nijmegen.

Contact:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.zennijmegen.nl
Monique Hoogakker

Monique Hoogakker

“Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
Mahatma Gandhi

Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt diepere verbinding tot stand en mildheid tegenover jezelf en anderen, aldus Monique Hoogakker. Zij geef training en coaching aan teams, individuen en stellen vanuit het gedachtegoed van de Geweldloze Communicatie. Sinds 2013 is zij gecertificeerd als International Trainer bij The Center for Nonviolent Communication (CNVC).
Na haar studies Orthopedagogiek en Communicatie gaf zij ruim twintig jaar met veel plezier training en coaching aan ondernemingsraden en directies in de zorg- en welzijnssector. De laatste tien jaar werkt zij vanuit haar eigen praktijk Vol-Leven. Met veel enthousiasme draagt zij bij aan de kwaliteit van (werk)relaties en inspireert zij mensen om voluit te leven, de blik naar binnen te richten en te onderzoeken wat er werkelijk toe doet. “Als je openstaat voor jezelf, kun je ook openstaan voor de ander.”

Contact:
tel. 06 - 41 31 09 21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vol-leven.nu

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1

  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2

  Zullen we samen
  onszelf zijn?

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3

  In de stilte van het denken
  hoor je de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact


fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Volg ons op social media!

Facebook icon   Instagram icon

CRKBO Instelling

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input