• Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Home
 • Over ons
 • Docenten

Docenten

Het Han Fortmann Centrum beschikt over een groot aantal zeer ervaren, gediplomeerde en bevlogen trainers en docenten.

Onderstaand een korte kennismaking.

Simone Lips

Simone Lips

Simone Lips is een ervaren mindfulnesstrainer. Ze is lid van de VMBN, categorie 1. Simone is van oorsprong arbeids- en organisatiepsychologe. Ze verzorgt ook mindfulnesstrainingen voor organisaties, geeft workshops over mindful opvoeden en compassieweken in België. Simone staat met hart en ziel voor de groep. Ze heeft een rustige en heldere manier van doceren en brengt veel eigen ervaringen in.
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06-28835438
Marij Geurts

Marij Geurts

Begeleider vipassanameditatie en trainer mindfulness.

Sinds 1983 ben ik geboeid door de handreikingen die het boedhisme geeft voor spiritueel ontwaken en m.n. het belichamen van dit ontwaken in het dagelijks leven. Vipassana of inzicht-meditatie is voor mij een belangrijke leer- en ontwikkelingsweg. Ik praktiseerde en studeerde( sinds 1998) met zowel Aziatische meditatiemeesters als westerse leraren in Birma, USA, Italië en Nederland. De rijkdom van de Dhamma geef ik door in 5-8 daagse retraites en in de 2 jarige Dhammaverdiepingscursus (Stichting Inzicht Meditatie), vipassanameditatie-studiegroepen en sinds 2001 in de introductiecursus vipassanameditatie op het HFC. Naast het begeleiden van mindfulnesscursussen was ik werkzaam als docent, trainer, supervisor en coach voor het hoger en middelbaar onderwijs en zorginstellingen. Ik werkte in een eigen praktijk als psychosynthesetherapeut. E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. W. www.marijgeurts.nl
Theo Dol

Theo Dol

Sinds 1979 ben ik actief met yoga bezig en vanaf 1992 doe ik dat als gediplomeerd docent. Ik heb de opleidingen Yoga en Vedanta gevolgd aan de Yoga Academie en daarnaast de basisopleiding Ayurveda. De Oosterse en Westerse lichamelijke en geestelijke begeleiding heb ik nader uitgediept in verschillende bijscholingen.

Ik heb jarenlange ervaring met het geven van yoga aan groepen en daarnaast begeleid ik mensen individueel. Ik werk vanuit yoga houdingen en oefeningen toe naar innerlijke rust en meditatie. Hiervoor is het belangrijk om te werken met de adem en op die wijze te komen tot een balans tussen lichaam en geest. Hierdoor kan men het wezen van het leven weer ontdekken en ervaren. Onrust, pijnen en negativiteit worden verzacht en zullen op den duur wegvloeien.

T (024) 378 92 80
Monique Hoogakker

Monique Hoogakker

“Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
Mahatma Gandhi

Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt mij diepere verbinding en mildheid met mezelf en met anderen. Met passie en plezier wil ik bijdragen aan kwaliteit in (werk)relaties. Door deelnemers te stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen om harmonie, begrip en helderheid te creëren. Ik geef training en coaching vanuit het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie aan teams, individuen en stellen. In 2013 ben ik gecertificeerd als "International Trainer" bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC). De laatste 10 jaar geef ik trainingen vanuit mijn praktijk “Vol-Leven”.
Na mijn studies Orthopedagogiek en Communicatie heb ik ruim twintig jaar met veel plezier ondernemingsraden en directies in zorg en welzijn getraind en gecoacht. Vanaf 2006 leef en train ik vanuit het gedachtegoed van Verbindende Communicatie. Met Vol-Leven inspireer ik mensen om voluit te leven, de blik naar binnen te richten en te onderzoeken wat er werkelijk toe doet.
“Omdat, als je openstaat voor jezelf, je ook open kan staan voor de ander.”

www.vol-leven.nu

T 06 41310921
Dick Verstegen

Dick Verstegen

Dick Verstegen (1940) is een ervaren zenleraar. Sinds 2000 heeft hij een eigen zencentrum, thans in Nijmegen. Hij schreef drie zenboeken. Het laatste, De Tocht van het hart, verscheen in 2011. Zijn eigen leraar, Nico Tydeman, verleent hem dit jaar Dharmatransmissie.
Marjan Meddens

Marjan Meddens

Marjan Meddens is huisarts en huisartsopleider op Hypericon, centrum voor integratieve geneeskunde in Nijmegen. Naast haar werk in de praktijk werkt zij met familie-opstellingen. Samen met Marije Boot biedt zij dit najaar een Dag van Familieopstellingen aan in het Han Fortmann Centrum. Marjan is getrouwd met Hans Maassen, hoogleraar wiskunde en samen hebben zij vijf kinderen.
Peter Kooij

Peter Kooij

Trainer Werk en loopbaan, levenskunst, lichaamswerk Ik ben nu ruim 25 jaar met veel plezier en succes werkzaam als trainer / coach voor individuen en groepen. Na mijn academische studie volgde ik opleidingen in Arbo-zorg en kwaliteitszorg en in coaching en training. Daarnaast volgde én volg ik regelmatig trainingen ter verdieping van mijn praktische en theoretische (zelf)kennis. Ik werkte onder meer als docent medische biologie aan het HBO en als crisismanager. Ook ben ik vele jaren werkzaam als docent yoga. Ik ben gecertificeerd coach bij het Europees / Amerikaanse Newfield Coaching Instituut. Yoga en meditatie zijn al vele jaren zeer belangrijk in mijn leven. Ze vormen de basis van waaruit ik handel. In de loop der jaren is er een tweede grote liefde bij gekomen: hoe kun je nu op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde. Daarom ben ik me gaan ontwikkelen tot trainer en coach op het gebied van persoonlijke communicatie en effectiviteit. Mindfulness in werk, mindfulness door de dag heen.
Sandor Joo

Sandor Joo

Trainer 'Intuïtie, energie en heling: jaartraining'. Sandor Joo groeide op temidden van religie en kunst en werd in eerste instantie musicus en dirigent. Later kreeg hij de leiding over verschillende kunstinstellingen. Zo was hij bijna 20 jaar directeur van de Nijmeegse Stadsschouwburg en het Concertgebouw de Vereeniging. Van jongsaf aan richtte hij zich op de grensvlakken van geest, ziel en materie, hetgeen hem in aanraking bracht met belangrijke denkers, wetenschappers, healers en esoterici. Hij volgde opleidingen op meerdere gebieden: o.a. meditatie, Healing Touch, tantra, astrologie, Therapeutic Touch, lichaamswerk en sjamanisme. Momenteel is hij leraar voor de wereldwijde Foundation for Shamanic Studies, trainer Intuïtieve Ontwikkeling, gecertificeerd healer, astroloog en levenscoach. In zijn vrije tijd is hij wijnboer in Frankrijk.

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.sanastro.nl

Kennismaken met een cursus en de docent?

kennismaken

Voor veel cursussen wordt een zgn open les verzorgd. Deelname aan deze open lessen verplicht je niet tot cursusdeelname.

De meeste open lessen zijn gratis, soms wordt een kleine vergoeding tot max. € 10,- gevraagd.
Een ideale manier als er twijfel is.
Laat je ons wel weten of je mee wilt doen?

Kijk hier voor de open lessen en meld je vrijblijvend aan.

Kijk ook eens onder docenten voor meer informatie. Zij zijn graag bereid op vragen in te gaan.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

zorgwijzerBij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp.

Kijk hier of je zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input
Invalid Input
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Contact

fortmanncentrum logo

 


Centrum de Appel

Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen
i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer